Proeven en genieten op je gezondheid

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp

Horecazaken, waaronder ook de vele bierspecialiteitencafés en -restaurants, zijn thans gesloten door de maatregelen die werden genomen om de verspreiding van het Covid 19-coronavirus tegen te gaan. Vertrouwde cafés, brasseries, bistro’s en restaurants bezoeken zit er bijgevolg niet in.
Dat neemt niet weg dat je nog steeds kan genieten van je favoriete bier. Drankenhandels, warenhuizen en voedingszaken zijn geopend. Misschien brengt ook een telefoontje of berichtje naar je herbergier of een blik op zijn Facebook-pagina enig soelaas. Sommigen zijn immers gestart met een afhaalservice, terwijl anderen misschien een krat uit hun voorraad verkopen. Daarnaast zijn er online platformen waarop je diverse bieren kan bestellen en sporadisch wordt er al eens een virtuele bierproeverij georganiseerd waarbij de te proeven bieren vooraf aan huis worden bezorgd.
Dat je thuis rustig kan proeven en genieten, is misschien de ideale gelegenheid om eens de voor jou minder bekende, nooit eerder of ooit eens geproefde bieren aan te kopen in de drankenhandel, de supermarkt of de voedingszaak in de buurt.
Voor wie gewoonlijk geen bier drinkt, is dit mogelijk het moment om de bierwereld vanuit het glas te ontdekken. Omdat je terecht komt in een voor jou onbekende wereld van aroma’s, smaken en nasmaken die worden opgewekt door het samenspel van gerst, hop, water, gist, kruiden en vruchten is het vaak moeilijk om daarin je weg te vinden. En dat zeker nu ook hout steeds meer een smaakmaker wordt.
Opdat je toch een zekere leidraad kan volgen, heb ik in de portfolio Bier verschillende artikels geplaatst die vertellen hoe je bier leert keuren en proeven en wat de impact is van de verschillende grondstoffen, micro-organismen en smaakmakers op bier.
Weldra volgen nog enkele bijdragen die je wat meer vertellen over verschillende aspecten van bierbeleving, en hoe je die ook thuis kan creëren.
Op je gezondheid!

75cl fles uitschenken