Over mij
Na mijn studies Toegepaste Communicatie kon ik in 1980 vrij snel aan de slag als avond- en weekendmedewerker op de regionale redactie van Gazet van Antwerpen. Enkele jaren later startte ik er in vaste dienst als beroepsjournalist, eerst als eindredacteur op de stadsredactie, nadien als coördinator voor het streeknieuws in een provinciale regio en vervolgens als rubriekleider toerisme en eindredacteur.
In 1997 heb ik mijn journalistieke loopbaan een nieuwe wending gegeven en ben ik gestart als zelfstandig journalist, gespecialiseerd in bier, mobiliteit en toerisme, wat niet wil zeggen dat ik geen andere opdrachten aanvaard. Sinds 2018 ben ik erkend als freelance journalist van beroep.
Mijn artikels en dossiers met betrekking tot toerisme kon je lezen in Weekend Knack, Pasar (Kreo), Touring, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws evenals in de vaktijdschriften InfoTravel, Travel Magazine, Travel360 Benelux en TravMagazine.
Over meer mobiliteitsgebonden onderwerpen heb ik bericht in tijdschriften, zoals VAB-magazine en bladen die focussen op leasing en wagenparkbeheer. Al drie decennia lang schrijf ik over autocars en openbaar vervoer voor Car&Bus (FBAA) en het Nederlands-Vlaamse Magazine Personenvervoer die een paar jaar geleden zijn veranderd in e-zines.
Ontstaan vanuit de hobbysfeer heb ik mijn interesse en passie voor bier kunnen uitbouwen tot een groot deel van mijn beroepsactiviteit. Mijn artikels en reportages over Belgische bieren en brouwerijen verschijnen in Bierpassie. Jarenlang was ik hoofdredacteur van het horeca-vaktijdschrift Café&Bistro, dat helaas in 2024 werd stopgezet. Occasioneel heb ik bierdossiers samengesteld voor onder andere Pasar (Kreo), VAB-magazine, Car&Bus, Catering&Grootkeuken en Belgian Beer&Food. In 2022-2023 heb ik intensief meegewerkt aan de realisatie van Belgian Beer World Experience in Brussel, waar ik nog steeds bij betrokken ben. Tot driemaal toe heb ik samen met collega-journalisten het tweejaarlijkse evaluatierapport geschreven over de Belgische biercultuur die in 2016 door Unesco werd erkend als immaterieel werelderfgoed.
Sinds 2025 ben ik lid van de Beoordelingscommissie die het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) adviseert over onder andere de toekenning van het Streekproduct.be-logo aan bieren je kan rekenen tot het ‘eetbaar erfgoed’. Na het volgen van een opleiding bij CVO Brussel ben ik één van de eerste erkende biergidsen in België.