Over mij

Na mijn studies Toegepaste Communicatie kon ik in 1980 vrij snel aan de slag als avond- en weekendmedewerker op de regionale redactie van Gazet van Antwerpen. Enkele jaren later startte ik er in vaste dienst als beroepsjournalist, eerst als eindredacteur op de stadsredactie, nadien als coördinator voor het streeknieuws in een provinciale regio en vervolgens als rubriekleider toerisme en eindredacteur.

In 1997 heb ik mijn journalistieke loopbaan een nieuwe wending gegeven en ben ik gestart als zelfstandig journalist, gespecialiseerd in bier, mobiliteit en toerisme, wat niet wil zeggen dat ik geen andere opdrachten aanvaard. Sinds 2018 ben ik erkend als freelance journalist van beroep .
Mijn artikels en dossiers met betrekking tot toerisme kon je de voorbije jaren al lezen in Weekend Knack, Pasar (Kreo), Touring, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Maar ook in de vaktijdschriften InfoTravel en in Travel Magazine kon je mij terug vinden. Nu schrijf ik voor de online publicaties van Travel360 Benelux.

Over meer mobiliteitsgebonden onderwerpen heb ik onder andere bericht in tijdschriften die focussen op leasing en wagenparkbeheer. Ik werk ook mee aan VAB-magazine. Al meer dan twee decennia schrijf ik regelmatig over autocars en openbaar vervoer voor het Nederlands-Vlaams tijdschrift Personenvervoer en voor Car&Bus dat onlangs een e-zine is geworden.

Ontstaan vanuit de hobbysfeer heb ik mijn interesse en passie voor bier kunnen uitbouwen tot een groot deel van mijn beroepsactiviteit. Mijn artikels en reportages over Belgische bieren en brouwerijen verschijnen regelmatig in het horeca-vaktijdschrift Café&Bistro (Café Revue) en in Bierpassie. Occasioneel heb ik bierdossiers samengesteld voor Pasar (Kreo), VAB-magazine, Car&Bus, Catering&Grootkeuken, Belgian Beer&Food en andere publicaties. Sinds kort schrijf ik ook een blog over bier en bierbeleving.

En ja, uiteraard wil ik ook graag schrijven voor andere en nieuwe print- en online-media. Contacteer mij gerust.