Na mijn studies Toegepaste Communicatie kon ik in 1980 vrij snel aan de slag als avond- en weekendmedewerker op de regionale redactie van Gazet van Antwerpen. Enkele jaren later startte ik er in vaste dienst als beroepsjournalist, eerst als eindredacteur op de stadsredactie, nadien als coördinator voor het streeknieuws in een provinciale regio en vervolgens als rubriekleider toerisme en eindredacteur.

In 1997 heb ik mijn journalistieke loopbaan een nieuwe wending gegeven en ben ik gestart als zelfstandig journalist, gespecialiseerd in bier, mobiliteit en toerisme, wat niet wil zeggen dat ik geen andere opdrachten aanvaard. Sinds 2018 ben ik erkend als freelance journalist van beroep .
Mijn artikels en dossiers met betrekking tot toerisme kon je de voorbije jaren al lezen in Weekend Knack, Pasar (Kreo), Touring, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Maar ook in de vaktijdschriften InfoTravel en in Travel Magazine kon je mij terug vinden. Nu schrijf ik voor de online publicaties van Travel360 Benelux.

Geert Van Lierde bierjournalist
Geert Van Lierde bierjournalist
Geert Van Lierde bierjournalist

Foto’s William Linthout Fotografie. Met dank aan Palm Breweries voor de locatie.

Over meer mobiliteitsgebonden onderwerpen heb ik onder andere bericht in tijdschriften die focussen op leasing en wagenparkbeheer. Ik werk ook mee aan VAB-magazine. Al meer dan twee decennia schrijf ik regelmatig over autocars en openbaar vervoer voor het Nederlands-Vlaams tijdschrift Personenvervoer en voor Car&Bus dat onlangs een e-zine is geworden.

Ontstaan vanuit de hobbysfeer heb ik mijn interesse en passie voor bier kunnen uitbouwen tot een groot deel van mijn beroepsactiviteit. Mijn artikels en reportages over Belgische bieren en brouwerijen verschijnen regelmatig in het horeca-vaktijdschrift Café&Bistro (Café Revue) en in Bierpassie. Occasioneel heb ik bierdossiers samengesteld voor Pasar (Kreo), VAB-magazine, Car&Bus, Catering&Grootkeuken, Belgian Beer&Food en andere publicaties. Sinds kort schrijf ik ook een blog over bier en bierbeleving.

En ja, uiteraard wil ik ook graag schrijven voor andere en nieuwe print- en online-media. Contacteer mij gerust.

In mei 2020 behaalde ik het certificaat ‘Journalism in a pandemic: Covering COVID-19 now and in the future’ na een online cursus van het Knight Center for Journalism in the Americas aan de University of Texas, in partnership met de World Health Organization, Unesco en UNDP. Veel bijgeleerd over de geschiedenis van pandemieën, over de oorzaken van de enorme impact van het coronavirus Covid 19, over de wedloop naar en de noodzaak van een vaccin, over de wijze waarop sommigen doelbewust foute informatie en fake news verspreiden, over de zoektocht naar het nieuwe normaal in een omgeving waar het coronavirus vertoeft en mogelijk andere virussen voor de deur staan. Over het coronavirus en een coronaveilige uitbating schreef ik een dossier voor Café&Bistro.