Portfolio toerisme


In deze portfolio stel ik je enkele artikels voor die ik heb geschreven met betrekking tot toerisme.

Fresh travel Foto MAN Truck&Bus

De autocar is cool, duurzaam en sfeervol. Voor de autocarsector komt het erop aan om de reiziger in post-corona-tijd opnieuw vertrouwen te geven en beter in te spelen op trends en verwachtingen. Dat zeggen Stephan Schönherr en Heinz Kiess, twee toplui van busconstructeur MAN-Neoplan in een visionaire podcast.

Westmalle Café Trappisten

Hoe vaak wordt er tijdens of na een fietstocht niet even verpoosd op een terrasje of in een horecazaak? Hier vind je een vijftigtal suggesties voor fietsroutes langs brouwerijen, biermusea en nabijgelegen horecazaken waar je kan genieten van lokaal gebrouwen bieren.

Jan Peeters Travel360Benelux

Autocarbedrijven moeten worden als start-ups en niet focussen op de beperkingen door corona maar op de premium-ervaringen die zij daardoor kunnen bieden, zegt Jan Peeters van Travel360Benelux. Verschillende kleine en grote touringcarbedrijven blijven alvast niet bij de pakken zitten.

Elektrische touringcar Van Hool CX45e

De elektrische touringcar is voorlopig maar beperkt inzetbaar. Een operationele reikwijdte tot zo’n 200 km, batterijen die veel gewicht en kofferruimte innemen en het ontbreken van laadinfrastructuur bemoeilijken de inzetbaarheid van elektrisch aangedreven touringcars.

Met bustronomie creëert Bell Tours een nieuw concept van belevingsreizen waarbij onder andere een Van Hool TX15 Acron wordt omgetoverd tot een stijlvol rijdend restaurant voor 32 personen. Tijdens de rit genieten passagiers van een heerlijke, aan tafel opgediende, maaltijd.

Investeren in veiligheid zorgt voor tevreden passagiers en chauffeurs

Dagelijks 17.000 maaltijden bereiden op Ovation of the Seas

Nieuwe toekomst voor autocarreizen