
Minister Demir neemt opleidingen bierkennis in het vizier
Minister Zuhal Demir richt haar pijlen in het volwassenen- en avondonderwijs onder meer op de biergerichte cursussen die zij beschouwt als hobby-opleidingen. Het bewijst alleen
Minister Zuhal Demir richt haar pijlen in het volwassenen- en avondonderwijs onder meer op de biergerichte cursussen die zij beschouwt als hobby-opleidingen. Het bewijst alleen
Wanneer ‘Madame Blanche’ enige notie van bier en biercultuur zou hebben en in haar glazen bol zou kijken, brouwers zouden misschien in rijen aanschuiven. ‘Madame
De Belgische biercultuur werd einde 2016 erkend door de werelderfgoedorganisatie Unesco. Die boodschap is vrij algemeen doorgedrongen maar wat die biercultuur juist inhoudt, is veel
Bierwedstrijden? Ik weet niet wat ik er nog moet van denken. In de eerste plaats is het een marketing-verhaal dat weinig of niets zegt over
De houdbaarheidsdatum op een flesje of een blikje bier. Heeft die datum van ‘ten minste houdbaar tot’ nog zin? Wij vragen ons af of sommige
De omvorming van het Brusselse beursgebouw tot Belgian Beer World, en de geplande opening van dit belevingscentrum in het tweede semester van 2023, lijkt een
De vorige column over de euforie van het getal 400, verwijzend naar het aantal brouwerijen in ons land, zindert nog na. Reacties bleven niet uit,
400 – en ondertussen wellicht al wat meer – brouwerijen in België. Moeten we daar blij en euforisch over zijn? Omdat het er tussen 1990
Sporadisch vind je het hexagram terug op eeuwenoude tekeningen van brouwerijen, op oude gevels of als uithangbord van brouwerijen in onder andere Duitsland. Rond 1500
Eervol maar stijlloos dreigt de Belgische brouwcultuur het slachtoffer te worden van zijn mondiaal succes. Overal worden Belgische bierstijlen geprezen en geïmiteerd, vaak zonder enig
Het failliet dreigt voor de Belgische biercultuur in al zijn geledingen. Vijf jaar geleden beschouwde de Unesco werelderfgoedorganisatie de Belgische biercultuur als een belangrijke schakel
Tegenwoordig is het in om te verkondigen dat gevestigde brouwerijen niet innoveren en dat craft brewers veel creatiever zijn. Het volstaat dat twee brouwerijen aankondigen